Wat kunnen we doen in de winterperiode?

Activiteiten Joytime Outdoor Belevingspark in de winterperiode.

In de winterperiode (nov – feb) kunnen we afhankelijk van het weer niet alle activiteiten aanbieden. De keuze voor activiteiten kan worden afgestemd op de groepssamenstelling, het weer of een speciale interesse / doelstelling. De volgende activiteiten kunnen echter wel worden gedaan, waarvan een aantal indoor. Hierdoor kun je voor een kinderfeestje, vrijgezellenfeest of familiedag ook in de winterperiode prima bij ons terecht.

Boek dus gewoon voor een (deels) indoor programma!

Reserveren is noodzakelijk en kan op woensdagmiddag en zaterdagen. Voor grotere groepen ook buiten deze tijden in overleg. Denk hierbij aan de westerngames in combinatie met een heerlijk buffet voor een gezellige avond!

Zie ook https://joytime.nl/outdoor-groepsactiviteiten/

De volgende onderdelen kunnen worden gedaan:

-Wandklimmen:
Op onze indoor klimwand vind je verschillende routes. Variërend van eenvoudig tot behoorlijk pittig, compleet met een overhang. Het bereiken van de top geeft voldoening!

-Boogschieten:

Concentratie ten top! Wie de houding en techniek eenmaal onder de knie heeft, haalt vaak verrassend hoge scores. Handboogschieten is een concentratiesport. Onze medewerkers geven een uitgebreide uitleg over de techniek en veiligheidsinstructies!

-Geo Cache:
Met behulp van de aanwijzingen en een GPS zoek je de route. Als je alle punten weet te vinden ontdek je de Cache. Hier kun het logboek invullen en zo vastleggen dat je succesvol bent geweest.

-Oriëntatieloop:

Een wandeling met een kaart van de omgeving die je langs een 8-tal punten leidt. Hier krijg je vragen voorgeschoteld die uiteindelijk leiden tot de oplossing. De route bepaal je zelf, hier zit de uitdaging in!

-Letterboxen:
Onze letterbox route voert je door Grolloo en omgeving. In tegenstelling tot de Oriëntatieloop en de Geo Cache zijn de te bezoeken punten niet vooraf bepaald. Er staan er te veel op de kaart om alles te doen. Je maakt dus zelf de keuze en afhankelijk van de moeilijkheid en afstand krijg je hier punten voor. Het team met de meeste punten binnen de afgesproken tijd wint het spel.

-Buksschieten:

Met een echte luchtbuks schieten, wie wil dat nou niet! Ook deze activiteit is indoor. In de film lijkt het zo eenvoudig en de held schiet altijd raak. Dat het in het echt niet mee valt om de roos te raken zal je zelf wel zien!

-Diverse “spelletjes”:
Op onze deel hangt een dartbord, staat een tafel voor bierpulschuiven en kun je hoefijzergooien. Wie hangt het langste aan de “galg”?

-Hindernisbaan:

Bij enigszins redelijk weer kan deze activiteit gewoon doorgaan. Pas wel de kleding aan het weer aan. De hindernisbaan is gebouwd met de militaire baan als uitgangspunt. De hindernisbaan is zowel technisch als fysiek. Alle technieken worden per hindernis op een instructiebord uitgelegd.

-Survivalbaan:
Net als de hindernisbaan kan ook de survivalbaan gewoon doorgaan. Survival is ten slotte een sport voor stoere mannen en vrouwen. De swing-overs, klimnetten, balkenklim en touwbanen maken van deze baan een uitdagend traject.

-Mountainbiken:
Het volledig nieuw aangelegde ATB parcours is een must. Kleine slingerpaadjes, een paar snelle rechte stukken, een heuveltje en een mooie omgeving zorgen voor de voldoening. Na een goede uitleg ga je op pad!

-Quad rijden:
Voor jeugd in de leeftijd van 08 t/m 12 jaar is het Quad rijden een echte must. Bij redelijk weer gaat deze activiteit gewoon door. Het is een beleving die je alleen in Grolloo kunt krijgen. De eerste keer is het nog wat eng en onwennig misschien, maar al gauw waan je, je een echte coureur!

 De westerngames zijn te boeken voor groepen vanaf 10 personen

-Westerngames:
Wie schiet het beste met de luchtbuks? En is hij of zij ook zo goed in hoefijzerwerpen en bierpulschuiven? Tijdens de westerngames ontdekken jullie kwaliteiten van elkaar waar je het bestaan niet eens van wist.

Het westerncircuit bestaat uit boogschieten, luchtbuksschieten en bevat ook ludieke elementen zoals het hoefijzerwerpen, spijkerslaan, bierpulschuiven, darten en touwhangen. De deelnemers krijgen een westernquiz voorgelegd om met de aanwezige kennis op dat gebied nog wat extra punten te scoren. Dankzij deze puntentelling zijn de westerngames ook ideaal als competitie

Overige activiteiten

Op onze site vind je nog veel meer activiteiten die in de donkere tijd van het jaar gedaan kunnen worden. Gecombineerd met een van onze horeca arrangementen verzorgen wij het jaar rond jullie uitje. De Escape the Forest, Expeditie Grolloo, Geo cache etc. Of het volledig verzorgde indoor winter arrangement! Zie https://joytime.nl/outdoor-groepsactiviteiten/ .

Wat is jullie KvK en BTW nummer

Uiteraard zijn wij ingeschreven bij de Kvk en hebben wij een BTW nummer. Klimpark Outdoor Grolloo is onderdeel van Joytime VOF en heeft KvK nummer 04048221. Ons BTW nummer is NL808497510B10.

Kan er bij jullie worden gepind?

Er kan bij ons worden gepind, graag zelfs!

Zijn er ook dagvullende arrangementen

Ja, behalve het Klimpark en Outdoor Belevingspark hebben wij ook mogelijkheden voor uitgebreide groepsarrangementen en catering. Speciaal voor scholen hebben wij twee arrangementen samengesteld. Kijk hiervoor bij Schoolreisje

Wat zijn de kosten voor een kinderfeestje?

Een overzicht van de kinderfeestjes die wij bieden en de bijbehorende kosten vindt je op deze site onder Kinderfeestjes. Ouders die mee willen doen betalen het kindertarief. Het eventuele horeca arrangement is het volgende. Voor kinderfeestjes en jeugd arrangementen hebben wij het volgende snack arrangement. Ranja met chips bij ontvangst en na afloop patat met snack en fris voor € 6,50 p.p. Uiteraard kan er afhankelijk van de tijd ook begonnen worden met patat en afgesloten met ranja en chips.

Bieden jullie ook overnachtingen aan?

Nee, maar wij hebben wel een aantal links voor je geselecteerd. Bij deze partners kun je terecht voor overnachtingen.

Wat is het kleding advies?

Wij adviseren kleding aangepast aan de weersomstandigheden. De kleding moet niet te strak zitten. Er moeten (stevige) schoenen worden gedragen. Slippers en sandalen zijn niet toegestaan.

Het is slecht weer of er wordt slecht weer verwacht, wat nu?

Bij normaal Hollands weer gaan de activiteiten gewoon door. Hier kun je immers de kleding op aanpassen. Bovendien valt het weer (in het bos) meestal mee. Bij extreme omstandigheden (onweer, storm of slagregens en hagel, etc ….) kunnen we in overleg de activiteit annuleren of de afspraak verplaatsen. Mocht het weer tijdens de activiteit plotseling erg verslechteren dan heeft de parkleiding het recht om het park (tijdelijk) te sluiten. Afhankelijk van de reeds verstreken tijd vindt er wel / geen restitutie van entreegeld plaats. Maar nogmaals, helaas wordt het weer vaak te negatief voorspeld.

Hoe zit het na de reservering met de betaling? En als we met een paar mensen minder komen?

Betalen kan ter plekke met contant geld of (bij voorkeur) met de pin. Bij een kleine afwijking in het aantal personen (minder dan 10 %) wordt er gewoon betaald voor de aanwezige personen.

Kunnen we online reserveren en betalen?

Ja dat kan. Je kunt bij ons online reserveren als de groep kleiner is dan 10 personen. Er kan dan met ideal worden betaald. Klik hier voor online reserveren.

Moet er worden gereserveerd?

Reserveren voorkomt teleurstelling. Groepen adviseren we altijd om te reserveren. Wil je met een paar mensen (bijvoorbeeld gezin) komen dan is reserveren in het hoogseizoen niet noodzakelijk, maar wellicht wel handig om van plaats verzekerd te zijn. Vol is vol!

Waar vind ik jullie park?

10 km zuid van Assen in het groene hart van Drenthe, kijk hier voor de routebeschrijving!