10 km zuid van Assen in het groene hart van Drenthe, kijk hier voor de routebeschrijving!

Reserveren voorkomt teleurstelling. Groepen adviseren we altijd om te reserveren. Wil je met een paar mensen (bijvoorbeeld gezin) komen dan is reserveren in het hoogseizoen niet noodzakelijk, maar wellicht wel handig om van plaats verzekerd te zijn. Vol is vol!

Ja dat kan. Je kunt bij ons online reserveren als de groep kleiner is dan 10 personen. Er kan dan met ideal worden betaald. Klik hier voor online reserveren.

Betalen kan ter plekke met contant geld of (bij voorkeur) met de pin. Bij een kleine afwijking in het aantal personen (minder dan 10 %) wordt er gewoon betaald voor de aanwezige personen.

Bij normaal Hollands weer gaan de activiteiten gewoon door. Hier kun je immers de kleding op aanpassen. Bovendien valt het weer (in het bos) meestal mee. Bij extreme omstandigheden (onweer, storm of slagregens en hagel, etc ….) kunnen we in overleg de activiteit annuleren of de afspraak verplaatsen. Mocht het weer tijdens de activiteit plotseling erg verslechteren dan heeft de parkleiding het recht om het park (tijdelijk) te sluiten. Afhankelijk van de reeds verstreken tijd vindt er wel / geen restitutie van entreegeld plaats. Maar nogmaals, helaas wordt het weer vaak te negatief voorspeld.

Op zich kan iedereen die normaal functioneerd (zowel fysiek als geestelijk) deel nemen aan het klimmen. Voor de moeilijkere parcoursen is enige conditie en / of lenigheid wel handig. Stelregel is dat als je in staat bent om zonder problemen een ladder op en neer te beklimmen dat je dan ook de eerste twee parcoursen goed kunt doen.

Als er een afspraak is gemaakt wordt je op de afgesproken tijd verwacht aanwezig te zijn. We hebben dan ongeveer 20 minuten de tijd om de administratie af te handelen. Inschrijven, betalen etc… Vervolgens worden de klimgordels uitgereikt en wordt je doorverwezen naar het instructieparcours. Na afloop van de instructie heb je twee uur tijd om te klimmen. Na deze twee uur moet het materiaal weer worden ingeleverd.

De Sensatie is ons nieuwste  en meest spectaculaire parcours over en boven het water.  Dit parkoers is vanaf 2018 inbegrepen bij de entree. Je hoeft er dus niet meer apart voor te betalen.  Je moet hiervoor wel 13 jaar of ouder zijn en minimaal 1,50 meter lang.

Nee, er zit een opbouw in de parkoersen die gedaan kunnen worden. Je begint eenvoudig en het wordt steeds uitdagender. Na afloop van de instructie heb je tweeënhalf uur klimtijd en is er een vrije keuze uit de parcoursen, onder voorbehoud van lengte en gewicht zoals aangegeven bij de parcoursen.

Wij adviseren kleding aangepast aan de weersomstandigheden. De kleding moet niet te strak zitten. Er moeten (stevige) schoenen worden gedragen. Slippers en sandalen zijn niet toegestaan.

Standaard is de klimduur twee en een half uur na de gegeven instructie. Inclusief uitreiking materiaal, instructie en inleveren kun je uitgaan van ongeveer 3 uur en 1 kwartier.

Nee, maar wij hebben wel een aantal links voor je geselecteerd. Bij deze partners kun je terecht voor overnachtingen.

Dit hangt een beetje af van de vaardigheid (leeftijd) van de kinderen. Een gemiddelde is 1 begeleider per 4-5 kinderen. Dit is voornamelijk om de kinderen die moeite met de hoogte of de handelingen hebben extra te begeleiden. Overigens hoeven er bij 11 en 12 jarigen geen volwassenen mee te klimmen. Er moet dan wel een volwassene aanwezig zijn.

Een overzicht van de kinderfeestjes die wij bieden en de bijbehorende kosten vindt je op deze site onder Kinderfeestjes. Ouders die mee willen doen betalen het kindertarief. Het eventuele horeca arrangement is het volgende. Voor kinderfeestjes en jeugd arrangementen hebben wij het volgende snack arrangement. Pakje drinken met chips bij ontvangst en na afloop patat met snack en fris voor € 7,00 p.p. Uiteraard kan er afhankelijk van de tijd ook begonnen worden met patat en afgesloten met ranja en chips.

Kinderen t/m 10 jaar moeten zonder uitzondering worden begeleidt door een mee klimmende volwassene.  Voor schoolklassen en kinderfeestjes maken we hiervoor aparte afspraken. Bij kleintje Klimpark begeleiden de ouders vanaf de grond. Kinderen van 11 en 12 jaar mogen zelfstandig klimmen. Ouders / begeleiders zijn dan wel verplicht aanwezig!
Onze instructeurs hebben het recht (en de plicht) om in te grijpen en het klimmen te stoppen als het toch niet zelfstandig veilig lukt.

Kleintje klimpark is geschikt voor kinderen vanaf 4 / 5 jaar. De maximale leeftijd is 8 en de maximale lengte 1,35 m. De kinderen krijgen een full body harnas en snappers. Een instructeur (m/v) geeft een duidelijke instructie. Ouders houden hierna zelf toezicht op de kinderen. De klimduur is afhankelijk van het plezier dat het kind erin heeft, maar bedraagt maximaal twee uur inclusief instructie. Tevens kunnen de kinderen gebruik maken van de geplaatste survival attributen, het speelbos en de lage hindernissen op de hindernis en survivalbaan. Onze ervaring is dat kinderen die gestimuleerd worden voldaan uit Kleintje Klimpark komen.

Behalve klimmen kunt u bij ons terecht voor het outdoor Belevingspark, maar ook voor complete dag arrangementen inclusief catering. Ook kan het klimmen worden aangevuld met een borrel of buffet. Voor groepen staan er mooie arrangementen op deze plek

Behalve van het klimpark kun je natuurlijk ook gebruik maken van het Outdoor Belevingspark. Hierdoor bieden wij voor elk wat wils.

Ja, behalve het Klimpark en Outdoor Belevingspark hebben wij ook mogelijkheden voor uitgebreide groepsarrangementen en catering. Speciaal voor scholen hebben wij twee arrangementen samengesteld. Kijk hiervoor bij Schoolreisje

Er kan bij ons worden gepind, graag zelfs!

Uiteraard zijn wij ingeschreven bij de Kvk en hebben wij een BTW nummer. Klimpark Outdoor Grolloo is onderdeel van Joytime VOF en heeft KvK nummer 04048221. Ons BTW nummer is NL808497510B10.

Activiteiten Joytime Outdoor Belevingspark in de winterperiode.

In de winterperiode (nov – feb) kunnen we afhankelijk van het weer niet alle activiteiten aanbieden. De keuze voor activiteiten kan worden afgestemd op de groepssamenstelling, het weer of een speciale interesse / doelstelling. De volgende activiteiten kunnen echter wel worden gedaan, waarvan een aantal indoor. Hierdoor kun je voor een kinderfeestje, vrijgezellenfeest of familiedag ook in de winterperiode prima bij ons terecht.

Boek dus gewoon voor een (deels) indoor programma!

Reserveren is noodzakelijk en kan op woensdagmiddag en zaterdagen. Voor grotere groepen ook buiten deze tijden in overleg. Denk hierbij aan de westerngames in combinatie met een heerlijk buffet voor een gezellige avond!

Zie ook https://joytime.nl/outdoor-groepsactiviteiten/

De volgende onderdelen kunnen worden gedaan:

-Wandklimmen:
Op onze indoor klimwand vind je verschillende routes. Variërend van eenvoudig tot behoorlijk pittig, compleet met een overhang. Het bereiken van de top geeft voldoening!

-Boogschieten:

Concentratie ten top! Wie de houding en techniek eenmaal onder de knie heeft, haalt vaak verrassend hoge scores. Handboogschieten is een concentratiesport. Onze medewerkers geven een uitgebreide uitleg over de techniek en veiligheidsinstructies!

-Geo Cache:
Met behulp van de aanwijzingen en een GPS zoek je de route. Als je alle punten weet te vinden ontdek je de Cache. Hier kun het logboek invullen en zo vastleggen dat je succesvol bent geweest.

-Oriëntatieloop:

Een wandeling met een kaart van de omgeving die je langs een 8-tal punten leidt. Hier krijg je vragen voorgeschoteld die uiteindelijk leiden tot de oplossing. De route bepaal je zelf, hier zit de uitdaging in!

-Letterboxen:
Onze letterbox route voert je door Grolloo en omgeving. In tegenstelling tot de Oriëntatieloop en de Geo Cache zijn de te bezoeken punten niet vooraf bepaald. Er staan er te veel op de kaart om alles te doen. Je maakt dus zelf de keuze en afhankelijk van de moeilijkheid en afstand krijg je hier punten voor. Het team met de meeste punten binnen de afgesproken tijd wint het spel.

-Buksschieten:

Met een echte luchtbuks schieten, wie wil dat nou niet! Ook deze activiteit is indoor. In de film lijkt het zo eenvoudig en de held schiet altijd raak. Dat het in het echt niet mee valt om de roos te raken zal je zelf wel zien!

-Diverse “spelletjes”:
Op onze deel hangt een dartbord, staat een tafel voor bierpulschuiven en kun je hoefijzergooien. Wie hangt het langste aan de “galg”?

-Hindernisbaan:

Bij enigszins redelijk weer kan deze activiteit gewoon doorgaan. Pas wel de kleding aan het weer aan. De hindernisbaan is gebouwd met de militaire baan als uitgangspunt. De hindernisbaan is zowel technisch als fysiek. Alle technieken worden per hindernis op een instructiebord uitgelegd.

-Survivalbaan:
Net als de hindernisbaan kan ook de survivalbaan gewoon doorgaan. Survival is ten slotte een sport voor stoere mannen en vrouwen. De swing-overs, klimnetten, balkenklim en touwbanen maken van deze baan een uitdagend traject.

-Mountainbiken:
Het volledig nieuw aangelegde ATB parcours is een must. Kleine slingerpaadjes, een paar snelle rechte stukken, een heuveltje en een mooie omgeving zorgen voor de voldoening. Na een goede uitleg ga je op pad!

-Quad rijden (helaas i.v.m. corona momenteel niet mogelijk):
Voor jeugd in de leeftijd van 08 t/m 12 jaar is het Quad rijden een echte must. Bij redelijk weer gaat deze activiteit gewoon door. Het is een beleving die je alleen in Grolloo kunt krijgen. De eerste keer is het nog wat eng en onwennig misschien, maar al gauw waan je, je een echte coureur!

 De westerngames zijn te boeken voor groepen vanaf 10 personen

-Westerngames:
Wie schiet het beste met de luchtbuks? En is hij of zij ook zo goed in hoefijzerwerpen en bierpulschuiven? Tijdens de westerngames ontdekken jullie kwaliteiten van elkaar waar je het bestaan niet eens van wist.

Het westerncircuit bestaat uit boogschieten, luchtbuksschieten en bevat ook ludieke elementen zoals het hoefijzerwerpen, spijkerslaan, bierpulschuiven, darten en touwhangen. De deelnemers krijgen een westernquiz voorgelegd om met de aanwezige kennis op dat gebied nog wat extra punten te scoren. Dankzij deze puntentelling zijn de westerngames ook ideaal als competitie

Overige activiteiten

Op onze site vind je nog veel meer activiteiten die in de donkere tijd van het jaar gedaan kunnen worden. Gecombineerd met een van onze horeca arrangementen verzorgen wij het jaar rond jullie uitje. De Escape the Forest, Expeditie Grolloo, Geo cache etc. Of het volledig verzorgde indoor winter arrangement! Zie https://joytime.nl/outdoor-groepsactiviteiten/ .