Van de meeste algemene vragen vind je hieronder het antwoord. Staat je vraag er niet bij vul dan het contactformulier in of bel ons.

Wat is jullie KvK en BTW nummer

Uiteraard zijn wij ingeschreven bij de Kvk en hebben wij een BTW nummer. Klimpark Outdoor Grolloo is onderdeel van Joytime VOF en heeft KvK nummer 04048221. Ons BTW nummer is NL808497510B10.

Kan er bij jullie worden gepind?

Er kan bij ons worden gepind, graag zelfs!

Zijn er ook dagvullende arrangementen

Ja, behalve het Klimpark en Outdoor Belevingspark hebben wij ook mogelijkheden voor uitgebreide groepsarrangementen en catering. Speciaal voor scholen hebben wij twee arrangementen samengesteld. Kijk hiervoor bij Schoolreisje

Niet iedereen wil klimmen, en dan?

Behalve van het klimpark kun je natuurlijk ook gebruik maken van het Outdoor Belevingspark. Hierdoor bieden wij voor elk wat wils.

Wat kunnen wij nog meer doen, behalve klimmen?

Behalve klimmen kunt u bij ons terecht voor het outdoor Belevingspark, maar ook voor complete dag arrangementen inclusief catering. Ook kan het klimmen worden aangevuld met een borrel of buffet. Voor groepen staan er mooie arrangementen op deze plek

Hoe gaat het met het klimmen in Kleintje Klimpark?

Kleintje klimpark is geschikt voor kinderen vanaf 4 / 5 jaar. De maximale leeftijd is 8 en de maximale lengte 1,35 m. De kinderen krijgen een full body harnas en snappers. Een instructeur (m/v) geeft een duidelijke instructie. Ouders houden hierna zelf toezicht op de kinderen. De klimduur is afhankelijk van het plezier dat het kind erin heeft, maar bedraagt maximaal twee uur inclusief instructie. Tevens kunnen de kinderen gebruik maken van de geplaatste survival attributen, het speelbos en de lage hindernissen op de hindernis en survivalbaan. Onze ervaring is dat kinderen die gestimuleerd worden voldaan uit Kleintje Klimpark komen.

Hoe zit het met begeleiding van kinderen?

Kinderen t/m 10 jaar moeten zonder uitzondering worden begeleidt door een mee klimmende volwassene.  Voor schoolklassen en kinderfeestjes maken we hiervoor aparte afspraken. Bij kleintje Klimpark begeleiden de ouders vanaf de grond. Kinderen van 11 en 12 jaar mogen zelfstandig klimmen. Ouders / begeleiders zijn dan wel verplicht aanwezig!
Onze instructeurs hebben het recht (en de plicht) om in te grijpen en het klimmen te stoppen als het toch niet zelfstandig veilig lukt.

Wat zijn de kosten voor een kinderfeestje?

Een overzicht van de kinderfeestjes die wij bieden en de bijbehorende kosten vindt je op deze site onder Kinderfeestjes. Ouders die mee willen doen betalen het kindertarief. Het eventuele horeca arrangement is het volgende. Voor kinderfeestjes en jeugd arrangementen hebben wij het volgende snack arrangement. Ranja met chips bij ontvangst en na afloop patat met snack en fris voor € 6,50 p.p. Uiteraard kan er afhankelijk van de tijd ook begonnen worden met patat en afgesloten met ranja en chips.

Hoeveel meeklimmende begeleiders zijn er nodig bij een kinderfeestje?

Dit hangt een beetje af van de vaardigheid (leeftijd) van de kinderen. Een gemiddelde is 1 begeleider per 4-5 kinderen. Dit is voornamelijk om de kinderen die moeite met de hoogte of de handelingen hebben extra te begeleiden. Overigens hoeven er bij 11 en 12 jarigen geen volwassenen mee te klimmen. Er moet dan wel een volwassene aanwezig zijn.

Bieden jullie ook overnachtingen aan?

Nee, maar wij hebben wel een aantal links voor je geselecteerd. Bij deze partners kun je terecht voor overnachtingen.

Hoe lang duurt het klimmen?

Standaard is de klimduur twee en een half uur na de gegeven instructie. Inclusief uitreiking materiaal, instructie en inleveren kun je uitgaan van ongeveer 3 uur en 1 kwartier.

Wat is het kleding advies?

Wij adviseren kleding aangepast aan de weersomstandigheden. De kleding moet niet te strak zitten. Er moeten (stevige) schoenen worden gedragen. Slippers en sandalen zijn niet toegestaan.

Moet er een parcours worden gekozen?

Nee, er zit een opbouw in de parkoersen die gedaan kunnen worden. Je begint eenvoudig en het wordt steeds uitdagender. Na afloop van de instructie heb je tweeënhalf uur klimtijd en is er een vrije keuze uit de parcoursen, onder voorbehoud van lengte en gewicht zoals aangegeven bij de parcoursen.

Hoe gaat het met reserveren voor de Sensatie?

De Sensatie is ons nieuwste  en meest spectaculaire parcours over en boven het water.  Dit parkoers is vanaf 2018 inbegrepen bij de entree. Je hoeft er dus niet meer apart voor te betalen.  Je moet hiervoor wel 13 jaar of ouder zijn en minimaal 1,50 meter lang.

Hoe is het klimmen opgebouwd?

Als er een afspraak is gemaakt wordt je op de afgesproken tijd verwacht aanwezig te zijn. We hebben dan ongeveer 20 minuten de tijd om de administratie af te handelen. Inschrijven, betalen etc… Vervolgens worden de klimgordels uitgereikt en wordt je doorverwezen naar het instructieparcours. Na afloop van de instructie heb je twee uur tijd om te klimmen. Na deze twee uur moet het materiaal weer worden ingeleverd.

Hoe zwaar is het klimmen?

Op zich kan iedereen die normaal functioneerd (zowel fysiek als geestelijk) deel nemen aan het klimmen. Voor de moeilijkere parcoursen is enige conditie en / of lenigheid wel handig. Stelregel is dat als je in staat bent om zonder problemen een ladder op en neer te beklimmen dat je dan ook de eerste twee parcoursen goed kunt doen.

Het is slecht weer of er wordt slecht weer verwacht, wat nu?

Bij normaal Hollands weer gaan de activiteiten gewoon door. Hier kun je immers de kleding op aanpassen. Bovendien valt het weer (in het bos) meestal mee. Bij extreme omstandigheden (onweer, storm of slagregens en hagel, etc ….) kunnen we in overleg de activiteit annuleren of de afspraak verplaatsen. Mocht het weer tijdens de activiteit plotseling erg verslechteren dan heeft de parkleiding het recht om het park (tijdelijk) te sluiten. Afhankelijk van de reeds verstreken tijd vindt er wel / geen restitutie van entreegeld plaats. Maar nogmaals, helaas wordt het weer vaak te negatief voorspeld.

Hoe zit het na de reservering met de betaling? En als we met een paar mensen minder komen?

Betalen kan ter plekke met contant geld of (bij voorkeur) met de pin. Bij een kleine afwijking in het aantal personen (minder dan 10 %) wordt er gewoon betaald voor de aanwezige personen.

Kunnen we online reserveren en betalen?

Ja dat kan. Je kunt bij ons online reserveren als de groep kleiner is dan 10 personen. Er kan dan met ideal worden betaald. Klik hier voor online reserveren.